Triton Base Elementz set 1,2,3A,3B - 1000ml

Triton Base Elementz set 1,2,3A,3B - 1000ml

Leveranstid cirka 1 vecka
399,00 kr
Inkl. moms

Triton Base Elementz set 1,2,3A,3B - 1000ml - Balling i Triton Labs version

 Kundbetyg
Inget betyg satt än
på det här språket

Triton Base Elementz set 1,2,3A,3B - 1000ml

Triton Base Elementz set 1,2,3A,3B - 1000ml - Balling i Triton Labs version

Anvisning för uppstart av Elementz BASE

Instruktion:

Elementz Base 1 är ett granulat, Elementz Base 2, 3A och 3B är vätskor.

Varje Elementz Base levereras i 1-liters flaskor.

    • Blanda Elementz Base 1 med 9 liter RO/DI-vatten.
    • Blanda Elementz Base 2 med 9 liter RO/DI-vatten. 
    • Blanda Elementz Base 3a med 9 liter RO/DI- vatten.
    • Blanda Elementz Base 3b med 9 liter RO/DI-vatten.

Även om 3a och 3b kan kombineras i samma lösning RO/DI-vatten för att skapa en kombinerad 10 liter lösning, kan den höga koncentrationen av ämnen som förekommer i lösningen kristallisera sig i doseringsrören om man använder doseringspump. Därför är det rekommenderat att hålla dosera dessa fyra Elementz separat.

För att uppnå en stabil daglig alkalinitet på 8 dKH, är det viktigt att alla lösningar är av samma volym.

Innan du börjar med Elementz Base bör karbonathårdheten (Kh) i akvariet mätas och vid behov justeras långsamt för att nå 8 dKH. Som uppstart rekommenderar vi 10 ml av varje av de 3 delarna av Elementz Base per 100 l akvarievatten varje dag. Detta förenklas genom användning av en automatisk doseringsmaskin med 4 separata kanaler.

Du skall vara noggrann med att lägga till Elementz Base individuellt och på olika ställen i akvariet eller i sista facket i sumpen, för att förhindra att ämnen reagera med varandra. Detta kan också undvikas genom att dosera med 20 minuters uppehåll mellan varje Elementz. Fortsätt att testa karbonathårdhet (Kh)på daglig basis. Om Kh ökar, minskar du mängden av varje Elementz Base lösningar. Om hårdheten minskar, sakta öka kvantiteten.

Mät Kh varje dag tills den förblir konstant; När detta har skett, har du kommit fram till din optimala dosering av Elementz Base.Denna kan förändras med tiden eftersom korall växer och det ibland tillsätts fler förbrukare i akvariet.

Av denna anledning bör man mäta Kh regelbundet.

Eftersom kalciumklorid och natriumbikarbonat är komponenter i Elementz Base, de kombineras för att skapa Natriumklorid, därför ökar den specifika balans av akvariet. För att undvika överdosering av Elementz Base och att säkerställa en trygg specifik balans i ditt akvarium, ta bort den mängd akvarievatten motsvarande ungefär hälften av den doseringsmängd av Elementz Base på veckobasis.

I vissa akvarier, är det tillräckligt att saltvatten avlägsnas via skummaren när den skummar relativt blött då balanserar skummarens export av vatten detta själv. Testa med en  kalibrerad och bra refraktometer för att själv analysera huruvida export för hand behövs.

Återkommande vattenanalys från TRITON-LAB är bra. Då detta gör att ditt akvariums vattenkemi kan finjusteras. Användning av dessa produkter på daglig basis kommer att resultera i  stabila och bra nivåer av alla makro och spårämnen.

2249

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

 Reviews

Be the first to write your review !

Produkt lagd till önskelistan
Produkter lagda till jämförelse

Salta kakor?
Drakfisken.se sparar cookies för att ge dig den bästa upplevelsen när du surfar på www.drakfisken.se

Du godkänner våra cookies vid fortsatt användande av vår webbplats.