• −50%
Seachem Matrix Carbon

Seachem Matrix Carbon

I lager
77,50 kr 155,00 kr -50%
Inkl. moms

Seachem Matrix Carbon - unikt högeffektivt aktivt kol.

Storlek

 Kundbetyg
Inget betyg satt än
på det här språket

Seachem Matrix Carbon

 

Seachem Matrix Carbon - unikt högeffektivt aktivt kol.

 

Produkt beskrivning:

MatrixCarbon™ är ett unikt aktivt kol. Det är format som runda pärlor för att ge maximal genomströmning och klumpar inte ihop. Vattnet får maximal kontakt med den macro-porösa ytan där filtreringen sker. MatrixCarbon™ innerhåller väldigt låga halter aska jämfört med andra aktiva kol. Det här märks bland annat genom att det har en minimal påverkan på pH-värdet. Alla aktiva kol innehåller fosfat men MatrixCarbon™ har det lägsta mätbara utsläppet av fosfat bland de större kända aktiva kolen. MatrixCarbon™ är upp till dubbelt så bra som andra kol när det gäller förmåga att rena vattnet och hållbarhet.

 

Medan kol anses allmänt vara en kemisk filter men det är inte hela sanningen. Det är faktiskt ett mekaniskt filter också, men det är bara i stånd att mekaniskt filtrera föremål av molekylär storlek. Det fungerar genom extremt små sprickor och springor, kallade makroporer och mikroporer. Mikroporöst kol tar bort främst metaller och mindre joner (som spårämnen) och lämpar sig bäst för luftfiltrering, medan macroporöst kol tar bort i första hand större organiska molekyler (som kvävehaltigt avfall) och lämpar sig bäst för vattenfiltrering.

De ingredienser som ett kol tillverkas av avgör om det kommer att bli makro-eller mikroporös. Aktiva kol gjorda av kokosnötskal och andra organiska produkter blir mikroporösa kol, medan kol göras från bituminösa kol bildar macroporöst kol. MatrixCarbon ™ är ett bituminöst kol-baserade, macroporöst kol. Det är den enda sfäriska kolet på marknaden, vilket möjliggör maximalt vattenflöd. Dess kornstorlek tillåter fullständig penetration av vatten, men är stor nog för att inte läcka igenom filterpåsar. Alla kol innehåller fosfat. Men det fosfatet kommer inte från processen att tvätta kolet med fosforsyra. De flesta kol tvättas med svavelsyra. Fosfaten kommer istället ifrån askan som finns i kolet. Det huvudsakliga syftet med syra-tvätt är att ta bort aska. På grund av MatrixCarbon  ™ hydrodynamiska egenskaper, tvättas mer aska bort från vårt kol än någon av konkurrenterna annan. Därför har det det lägsta läckage av fosfat på marknaden.

 

Instruktioner

250 ml behandlar lätt  400 L i flera månader.  MatrixCarbon ™ är mycket rent och nästan dammfritt. För bästa resultat bör MatrixCarbon ™ placeras för att maximera flödet av vatten genom det.

1531-2804
000116010603

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

 Reviews

Be the first to write your review !

Produkt lagd till önskelistan
Produkter lagda till jämförelse

Salta kakor?
Drakfisken.se sparar cookies för att ge dig den bästa upplevelsen när du surfar på www.drakfisken.se

Du godkänner våra cookies vid fortsatt användande av vår webbplats.